HTML

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/U0DuApP.jpg" width="62" height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" /><img src="http://lb3f.lilypie.com/U0Dup2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

Kiskofa Világa

Egy picike kofa kalandjai a nagyvilágban. :)

Friss topikok

  • Kiskofa: Uh, nagyon durva, ne is mondd, nekem is az a rémálmom, hogy több mindent is találnak nála! Azzal v... (2014.02.26. 22:30) Laktóz?!
  • Kiskofa: Zsuzsa, miért is ne mondaná? Ha a kezdetektől azt érzi, hogy támogatod, akkor szerintem tuti igény... (2013.12.03. 22:03) Somewhere between
  • bardoszsu: Nem írok, sajnos, pedig rettenetes a memóriám. Csodállak benneteket, hogy van ilyesmire energiátok... (2013.11.02. 20:53) Anniversary
  • Kiskofa: Köszi Neked! :) (2013.10.03. 23:00) Back into the business
  • Kiskofa: Szia, köszi az érdeklődést, minden okés, eddig minden teljesen rendben megy! :) Finoman szólva kis... (2013.09.28. 22:21) Bölcsi napló 02 & the last nine months

Linkblog

Reunion

2013.07.19. 23:22 Kiskofa

Hullafáradt vagyok, de ezt szeretném leírni, míg friss az élmény. Ma nagy nap volt, majdnem hét hónap után Emili újra találkozott a nevelőmamájával. A dolgot már terveztük egy ideje, ők pedig ma eljöttek vidékről, és összefutottunk egy játszótéren vele, a nagylányával, és az ötéves fiával, Emi nevelt bátyjával. Gondolhatjátok, mekkora volt az öröm!!! Emili nem hiszem, hogy bármelyikükre is emlékezett volna. Az elején megilletődve nézett, de csak azért, mert hirtelen ott termett ez a kis csapat, és őt kezdte ajnározni. De amint odaértünk a játszótérre, fesztelenül nekiállt tombolni és rohangálni, mint ahogy azt a legtöbb kisgyerek társaságában tenni szokta. A kisfiú persze emlékezett őrá! Kérdezte, hogy elmegy-e hozzájuk E. látogatóba. Mondtuk neki, hogy most tuti nem, de egyszer valamikor talán. :) Kellemes délutánt töltöttünk el a társaságukban. A kiscsaj tényleg nem panaszkodhat, hoztak neki ajándékot, teletömték édességgel, ilyesmi. :)

Murphy törvénye itt is bejött, ugyanis a gyerek, akinek a majd' hét hónap alatt zéró sérülése volt, tegnapelőtt egy orbitálisat tanyált a kismotorjával, úgyhogy pont most, amikor meg kellett volna mutatnia, hogy az elmúlt időben még gyönyörűbb lett -már ha ez egyáltalán lehetséges-, az orra és az ajka gyakorlatilag egy nagy, vörös seb volt. Mindegy, úgy tűnik, ez nem ijesztette meg őket túlzottan, áradoztak, hogy ki van pendülve a gyerek, kigömbölyödött -ezt megpróbáltam bóknak felfogni :)- és ugye a laza nyolc centi, amit az utóbbi időben nőtt, azt is rögtön észrevették... Milyen fura lehetett nekik látni őt ennyi idő után! Csak néztek, hogy nyomja már a szöveget; mennyi mindent tud, amit akkor még nem.

M.-el dumáltunk egy nagyot. Ő természetesen a kislányról faggatott, én pedig az ő új nevelt babájukról kérdeztem, aki most Emi helyén van náluk. Mondta, hogy mind a mai napig van olyan, hogy véletlenül Eminek szólítják a lánykát. :) Állítólag egy tünemény, aranyos kislány, aki ha lehet, még keményebb körülmények közül került hozzájuk, mint E.

Azért szeretek M.-el beszélni, mert mindig mond valami új infót. Most például mesélte, hogy miután már E. az én lányom lett, a szülőanya felhívta, hogy mi van a gyerekkel. Először csak annak a kis falunak a családgondozója zargatta, amelynek a gondozásában a fiatalkorú anya van, aztán ő maga is beszélt vele. M. megmondta neki, hogy erről a vonatról bizony lemaradt, Emilinek már új családja van, ha két hónapos kora óta nem jutott eszébe meglátogatni a gyerekét, akkor ne most ébredjen... inkább abba az erőfeszítésbe fektesse az energiáját, hogy a második lányát megtarthassa... ugyanis most ő is egyedülálló szülő, a büszke apukát lecsukták valami apróbb dolog miatt.

Egyébként még mielőtt bárki nagyon félreértené a dolgot, a családnak semmilyen releváns információja nincsen rólunk. Nem ismeri a pontos lakhelyünket, nem tudja a családnevemet, nem tudja a kislány új, teljes nevét. Ez a kapcsolat teljes egészében az én beleegyezésemmel áll fenn, azt eddig semmilyen szempontból nem találtam terhesnek, ők minket meg nem találnának, ha én azt nem akarnám. M. elmondhatatlanul hálásnak tűnt ezért a lehetőségért, én pedig örülök, hogy ilyen apróságokkal gazdagabbá tehetem a gyerekem életét, hiszen ők a múltjának egy parányi része. :)

Emi Állatkert.JPG

3 komment

Címkék: örökbefogadás gyerkőc

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskofa.blog.hu/api/trackback/id/tr85415630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskofa 2013.07.20. 12:22:18

Ja, két mozzanat lemaradt. Az egyik, hogy megdicsértek, milyen szófogadó a gyerek. Ráült ugyanis a játszótéren egy idegen kismotorra, ami teljesen rendben volt addig, míg egyszer csak azt nem vettem észre, hogy elkezdi lekaparni a matricát az elejéről. Azonnal lekaptam róla Emilit, mondtam neki, hogy a motorozást befejezte, mert más játékát nem rongáljuk, amit ő csöndben tudomásul vett. M.-ék mondták, hogy egy ilyen megmozdulástól náluk hatalmas hiszti lett volna. :) A másik pedig, hogy nagyon érdekes volt látni, hogy búcsúzáskor Emili a családnak, akiktől olyan nagy munka volt átszoktatni, egy futó pápával rögtön hátat is fordított, úgy kellett szólni neki, hogy adjon puszit is. :)

Kispiskóta 2013.07.20. 20:41:22

Mit akart a szülőanya? Csak érdeklődött? Vagy esetleg fülébe került az örökbeadás?

Kiskofa 2013.07.20. 21:47:59

Nem szimpla érdeklődés volt, ő bizony azt mondta, megbánta, hogy otthagyta Emilit. Az száz százalék, hogy kapott értesítést arról, hogy már nincsen gyereke, csak laikusként azt nem tudom, hogy akkor, mikor elvesztette a jogát a kislányra, mert olyan régen nem tartotta vele a kapcsolatot, vagy akkor, amikor érvényre lépett az örökbefogadás, és én lettem hivatalosan is az anya. Nekem a sztoriban egyébként egyetlen dolog sántít. A nevelőmama azt állítja, akkor hívogatták, mikor E. már nálam volt. Ehhez képest én a beszoktatás alatt tisztán emlékszem egy alkalomra, mikor megcsörrent a mobilja, ő laposan ránézett, majd halkan odaszólt a férjének; 'Már megint a családsegítő...' Nekem be is villant, hogy tán csak nem AZ a családsegítő, mert tudtam, hogy a fiatal lányt ott istápolják, de gondoltam az nem lehet... Pedig a nevelőcsaládnak hivatalból semmi köze sincsen semmilyen családsegítőhöz, csak a gyámügyhöz. Akkor nem mertem rákérdezni, de nincs kizárva, hogy ő volt, csak nem akartak megijeszteni. Egyébként M. beszólt a gyámhivatalba, hogy neki nem tartozik a munkaköri leírásába, hogy ilyen hívásokat fogadjon, a gyámosok meg jól lecs*szték a családgondozót, hogy hogy csinálhatnak ilyet. Isten mentsen, hogy ismeretlenül ítélkezzek bárki felett, de a tény, hogy a gondozottjukat nem tudták ennyi ideig rávenni, hogy látogassa a kislányát, nem a legprofibb munkára utal...
süti beállítások módosítása