HTML

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/U0DuApP.jpg" width="62" height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" /><img src="http://lb3f.lilypie.com/U0Dup2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

Kiskofa Világa

Egy picike kofa kalandjai a nagyvilágban. :)

Friss topikok

  • Kiskofa: Uh, nagyon durva, ne is mondd, nekem is az a rémálmom, hogy több mindent is találnak nála! Azzal v... (2014.02.26. 22:30) Laktóz?!
  • Kiskofa: Zsuzsa, miért is ne mondaná? Ha a kezdetektől azt érzi, hogy támogatod, akkor szerintem tuti igény... (2013.12.03. 22:03) Somewhere between
  • bardoszsu: Nem írok, sajnos, pedig rettenetes a memóriám. Csodállak benneteket, hogy van ilyesmire energiátok... (2013.11.02. 20:53) Anniversary
  • Kiskofa: Köszi Neked! :) (2013.10.03. 23:00) Back into the business
  • Kiskofa: Szia, köszi az érdeklődést, minden okés, eddig minden teljesen rendben megy! :) Finoman szólva kis... (2013.09.28. 22:21) Bölcsi napló 02 & the last nine months

Linkblog

Pride 2011

2011.06.21. 20:22 Kiskofa

Jelentem, vasárnap véget ért az idei melegfesztivál hőn szeretett fővárosunkban. Voltam a megnyitó rendezvényen, ami sikerülhetett volna jobban is. Tisztán emlékszem, hogy 2007-ben egy csütörtöki napon nyitották meg a rendezvényt, munka után rohantam a Művész moziba, öt perccel kezdés előtt értem oda, és alig akartak beengedni, mert már full megtelt a terem. Ehhez képest most elég gyéren voltak a helyiségben. Ennek egyik oka mondjuk az, hogy idén előrehozták a fesztivált majdnem egy hónappal. Ezzel az volt a céljuk, hogy még az EU elnökség alatt kerüljön megrendezésre, így ha pl. a felvonulás alatt valami nagyon botrány, atrocitás történik, akkor az nagyobb visszhangot kapott volna. Viszont a fiatalok közül így sokaknak pont egy időbe esett a vizsgaidőszakkal, ráadásul épp annak a korosztálynak, akik a legaktívabban el szoktak járni ilyen helyekre, úgyhogy erőteljesen megcsappant a létszám. Hajós András, a moderátor egész vicces volt, meg Némedi Mari színésznő tartott egy rendkívül lelkes és jóindulatú, ámde naív, felejthető kis beszédet.

Voltam két politikai témájú workshopon, amik ezúttal valahogy semmi újat nem mondtak számomra... pedig történt az utóbbi időben változás ezen a téren bőven, és egyik sem kifejezetten örömteli.

Szerdán elmentem a Nyílt Mikrofonok Éjszakájára, ahol bárki kezébe ragadhatta a mikrofont és előadhatta művészetét. A nyunyók egymás után fakadtak dalra :), volt stand-up comedy és egy fürge ujjú bűvészlány is. :) Jó volt a hangulat.

Szombaton pedig elmentem a Felvonulásra, ami remekül sikerült. Először is mert sokan voltunk, aztán pedig mert most először három kamion is volt többféle klassz zenével, úgyhogy körülöttem mindenki vidáman táncolt és ünnepelt, elsöprően jó volt a hangulat. Természetesen voltak ellentüntetők dögivel, láttam is jópár videót a neten, ahogy őrjöngenek, de mi személy szerint ebből nem sokat érzékeltünk, hál' Istennek. Eszméletlenül sok rendőr volt, plusz még egy magán biztonsági cég is védett bennünket. Még indulás előtt meg is ijedtem, mert hirtelen két oldalról körbevett bennünket egy nagy csapat kopasz, izompólós alak, azt hittem bejutottak a jobberek, csak aztán láttam a hátukon a security feliratot. :) A felvonulást pedig a néhai Harvey Milk testvére nyitotta meg! A menetbiztosítók nagyon ügyik voltak, rohangásztak egész idő alatt fel-alá, mint a hangyák, nehogy valaki elkolbászoljon a tömegből az ellentüntetők közé.

Az egész esemény legdicséretesebb mozzanata az volt, hogy az Oktogonnál, ahol a hiányos fogazatú banda gyülekezett, most nem mi lettünk kordonok közé szorítva, hanem ők! Végre rájöttek a rendőrök, hogy nem mi vagyunk a bűnözők! Menet közben ugyan módosították az útvonalat, de nem lett rövidebb, sőt. Az Alkotmány utcába érkeztünk meg, a Parlament elé, ahol még elhangzott pár beszéd. Itt volt egyedül, hogy rövid ideig hallottam néhány 'mocskosbuzik' felkiáltást, mire a színpadon valaki elkiáltotta magát, hogy 'Na, melyik oldal a hangosabb?!', mire pár jól irányzott üdvrivalgással elnyomtuk a hangjukat. :) A hazaindulás is sokkal kellemesebb volt, mint tavaly. Nem voltunk terelve, mint a birkák, szabadon haza lehetett sétálni. Persze nem egyenként szállingóztunk, a biztonság kedvéért mindenki kisebb csapatokban távozott. Szóval mindent összevetve kezdett az egész sokkal inkább hasonlítani egy nagy bulira, mint egy szégyenmenetre.

A Felvonulás legmurisabb momentumához tudni kell, hogy immár négy hónapja új helyen dolgozom. Most nincs kedvem kifejteni miért váltottam, nem is ez a fontos, hanem hogy rögtön az elején, még a menet indulása előtt az egyik új kolléganő köszönt rám mosolyogva a tömegben, amint ott feszítettem a pride-os önkéntes pólómban, a szivárványszínű esernyőm alatt. :) Úgyhogy azt hiszem a pletykavonat itt is indulhat. :)

 

Vasárnap voltam még egy csajpikniken a Margitszigeten, de nagyon kevesen jöttek el a rossz idő miatt, mi is hamar elkezdtünk fázni, úgyhogy viszonylag hamar beültünk inkább a Szigeten lévő kellemes kis kávézóba, a Holdudvarba.

A hét filmje: megnéztem a Fesztivál zárófilmjét, a Leading Ladies-t. Aranyos kis vígjáték sok tánccal és csajos szerelmi szállal. :)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskofa.blog.hu/api/trackback/id/tr303004163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nojos 2011.06.22. 12:25:59

Szuper fotó! Te csináltad?

Kiskofa 2011.06.23. 15:35:26

Sajna nem. Ha tudtam volna, hogy ilyen klassz hangulat lesz, tuti vittem volna fotómasinát. :)
Viszont ott vonult mellettem egy ötéves forma kislány, akiről utólag láttam egy szuper fényképet a neten, amint egy hatalmas szivárványzászlót tart. Tovább klikkeltem, és utána jutott eszembe, hogy ide az jó lenne. Csomó ideig keresgéltem, de nem találtam meg. Eredetileg azt szerettem volna betenni.

nojos 2011.06.25. 17:51:50

Szóval vannak gyerekek is? Hát, ha Jojó 5 éves lesz és érti, miről van szó, és akar jönni, akkor majd viszem.

gyms 2011.11.11. 20:36:00

jövőre ott a helyem nekem is!
süti beállítások módosítása