HTML

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/U0DuApP.jpg" width="62" height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" /><img src="http://lb3f.lilypie.com/U0Dup2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

Kiskofa Világa

Egy picike kofa kalandjai a nagyvilágban. :)

Friss topikok

  • Kiskofa: Uh, nagyon durva, ne is mondd, nekem is az a rémálmom, hogy több mindent is találnak nála! Azzal v... (2014.02.26. 22:30) Laktóz?!
  • Kiskofa: Zsuzsa, miért is ne mondaná? Ha a kezdetektől azt érzi, hogy támogatod, akkor szerintem tuti igény... (2013.12.03. 22:03) Somewhere between
  • bardoszsu: Nem írok, sajnos, pedig rettenetes a memóriám. Csodállak benneteket, hogy van ilyesmire energiátok... (2013.11.02. 20:53) Anniversary
  • Kiskofa: Köszi Neked! :) (2013.10.03. 23:00) Back into the business
  • Kiskofa: Szia, köszi az érdeklődést, minden okés, eddig minden teljesen rendben megy! :) Finoman szólva kis... (2013.09.28. 22:21) Bölcsi napló 02 & the last nine months

Linkblog

Autumn Season(s)

2009.10.10. 15:45 Kiskofa

Hi,

Lássuk, miről nem meséltem még eddig. Ja igen, már több hónapja van egy bazinagy mikróm! Igazándiból már évek óta szükségem lett volna egyre, de mindig volt valami ürügy, hogy mégse szerezzek be. Míg albiban laktam azért, mert nem akartam cígőlni, mikor saját lett meg azért, mert már mehetnékem volt otthonról és nem lett volna értelme, hogy kihasználatlanul álljon vagy az albérlő használja. Viszont elmondani nem lehet, mekkora kínlódás volt nekem, akinek rendszeresen főznöm kell magamra -és nyilvánvalóan egyszerre nem egy adagot szoktam- megmelegíteni azt, amit előző nap csináltam... szóval úgy döntöttem, ez így nem mehet tovább. Csakhogy előbb-utóbb innen is el fogok költözni, és nagyon nem volt kedvem pénzt kiadni valamire, amit ki tudja, egyáltalán magammal tudok-e hurcolni. (Mert ugye, kocsim az nincs!) A megoldás az lett, hogy egy itteni magyar ismerős mutatott egy weboldalt, ahol emberek adnak-vesznek, vagy egyszerűen elajándékoznak cuccokat. Ott találtam egy hölgyet, akinek két mikrója volt, és azt mondta, hogy aki elviszi, annak odaadja grátisz az egyiket, mert nála úgyis csak kihasználatlanul áll, pedig full működ. :) És ez még nem minden! Mikor közöltem vele, hogy én tulajdonképpen a két kezemben szándészom hazahozni a gépet, közölte, hogy az szerinte nem fog menni, mert ez egy nagy grillezős mikró, kb. tizenöt kiló. De sebaj, mondta, majd kölcsönadja a kis kétkerekű kocsi/taliga szerűségét, amivel nagyobb erőfeszítés nélkül haza tudom húzni a cucccot. Csak ígérjem meg, hogy utána visszaviszem a kocsi/taliga szerűséget. :) Mekkora jó fej, így segíteni valakinek, akit nem is ismer?! Hahh, és annyival könnyebb így, mostmár pl. nem kell este azon agyalnom, hogy másnap mire lesz pontosan szükségem, mit vegyek ki a fagyasztóból, mert ha spontán eszembe jut valami, csak bevágom a mikróba és bő öt perc alatt felolvad. :)

                             

Amúgy nem vagyok túlságosan jókedvű. Nórának elege lett a munkahelyéből meg még néhány dologból, fogta magát és lelépett fél évre! Dél-Amerikába... nagy kár... már rég észrevettem, hogy itt sokkal több a külföldi barátom, mint a német, és ő azon kevés germánok közé tartozott, akivel jól éreztem magam... hát most eggyel kevesebb lett.:(  Ami tartja bennem a lelket, hogy november végén szabin leszek-pontosabban kötelezően ki kell vennem az idén még fennmaradt hét szabadnapomat-és mivel nem tudok hazamenni, azt tervezgetem, mit fogok csinálni itt az országon belül. Már van egy ütős kis ötletem, de babonából még nem árulom el. :)   

Mélyen tisztelt olvasóim közül páran már biztosan észrevették, hogy a sorozatfüggőknek karácsony van! :) Mennyi új szezon indult be ebben a hónapban!!! Született Feleségek, Grey's Anatomy, Dexter, Medium, Brothers and Sisters, Nip/Tuck, Three Rivers, South Park, Family Guy...                                                                                             

Ja, mielőtt még elkezedek róluk írni bármit is: SPOILERSPACE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grey's Klinikával és Desperate Hosewives-szal kapcsolatban nekem picit hiányérzetem van. Az előbbiből nagyon hiányzik George, akit elég csúnyán kinyírtak, az utóbbiban pedig várom, hogy a színésznőknek végre adjanak újra valami igazán eredeti történetet. A megfelelő emberanyag egyértelműen megvan, már csak elő kellene halászniuk valamit, ami eddig még nem történt meg háziasszonyainkkal... Ja, és remélem Callie leszbikus storyline-ja nem fog elsikkadni! 

A Dexter egyre jobb! Bizsergető a benne rejlő feszültség és tetszik az a morbid humor, ami a famíliáját elhivatottan óvó sorozatgyilkos-családapuci karakteréban rejlik. Bár a kisfia egyáltalán nem hasonlít rá. :) Azt hiszem, az ismeretségi körömből én vagyok az egyetlen, aki a Brothers and Sisterst nézi. Van valami benne, ami leköt... nem csak a történet, hanem az is, hogy a színészek/színésznők, főleg az idősebbek milyen veszettül jól tartják benne magukat... ahol örökbefogadás van a sztoriban, azt mindig figyelem, és érdekes módon az sem tűnik elcsépeltnek, hogy most Calista Flockhart karakterének rákot adtak.

És az új kedvenc a Médium. A három szöszi gyerekszínésznő elmondhatatlanul cuki, a legidősebb lányt játszó Sofia Vassilieva pedig olyan gyönyörű, hogy az embernek eláll a lélegzete! Ami még nem lenne különleges, csakhogy sztem az idő teltével egyre jobban is játszik. Minden új évadban egyre több szerepet adnak neki. Már alig várom, hogy felnőjjön is igazi komoly szerepeket játszon!!

Így nézett ki, mikor elkezdte a sorozatot:           

                                      

És így néz ki most. 17 lesz ebben a hónapban, pont egyidős a húgommal.

                                  Gorgeous!

Jahj, és végre újra láthattam Kate-emet, ugyanis elkezdődött a Three Rivers c. kórházsorozat, amiben egy fiatal doktornőt játszik, aki szervtranszplantációval foglalkozik.  A sztori, legalábbis amit az első részből leszűrtem, nem nagy durranás, de a csajnak legalább most hosszú a haja. :)

   

                                                           

Mára ennyi, most megyek vacsizni, bár a füstölőpálcikától, amit az imént meggyújtottam, kicsit felkavarodott a gyomrom... További kellemes hétvégét, legyetek jók MINDIG, mert én mindent látok ám! :D

2 komment

Címkék: média mindennapok

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskofa.blog.hu/api/trackback/id/tr981440686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torr 2009.10.12. 17:15:28

(még mindig xevus vagyok álnéven....) Gratula a mikróhoz :) Etten van az én nagy kedvencem, öt perces süti a mikróban: hogyanfu.blog.hu/2008/07/14/hogyan_suss_tortat_5_perc_alatt Millió módon variálható, de legeslegjobb egy kis tejjel azon frissiben benyomni :))

Kiskofa 2009.10.13. 16:42:19

Tök jó! Csináltam már hasonlót, csak mindig 'kénytelen voltam' egy egész tepsit megcsinálni a sütőben, ami persze túl sok volt egyszerre. Ha ez a recept bejön, akkor tudok akkora mennyiséget sütni, amennyire éppen szükségem van, és mindig frisset ehetek. Abszolút ki lesz próbálva, köszönöm! :)
süti beállítások módosítása