HTML

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/U0DuApP.jpg" width="62" height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" /><img src="http://lb3f.lilypie.com/U0Dup2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

Kiskofa Világa

Egy picike kofa kalandjai a nagyvilágban. :)

Friss topikok

  • Kiskofa: Uh, nagyon durva, ne is mondd, nekem is az a rémálmom, hogy több mindent is találnak nála! Azzal v... (2014.02.26. 22:30) Laktóz?!
  • Kiskofa: Zsuzsa, miért is ne mondaná? Ha a kezdetektől azt érzi, hogy támogatod, akkor szerintem tuti igény... (2013.12.03. 22:03) Somewhere between
  • bardoszsu: Nem írok, sajnos, pedig rettenetes a memóriám. Csodállak benneteket, hogy van ilyesmire energiátok... (2013.11.02. 20:53) Anniversary
  • Kiskofa: Köszi Neked! :) (2013.10.03. 23:00) Back into the business
  • Kiskofa: Szia, köszi az érdeklődést, minden okés, eddig minden teljesen rendben megy! :) Finoman szólva kis... (2013.09.28. 22:21) Bölcsi napló 02 & the last nine months

Linkblog

7 kérdés

2010.04.18. 21:12 Kiskofa

Nojtól (rozsaszinvirag.blogspot.com) kaptam hét kérdést, amit most megválaszolok. :)

1, Mi lenne, ha nyernék a lottón?

Nos, ez a kérdés sokkal tágabb, mint ahogy azt az ember gondolná. Egy lottó ötös lehet milliárdos nagyságrendű, de volt már arra is példa, hogy olyan sokfelé kellett osztani a nyereményt, hogy csak pár százezret kaptak fejenként. Ha száz millió alatt kapnék, azt  olyan standard dolgokra használnám fel, mint valószínűleg bárki más. Vennék Budán egy kis házat úgy, hogy a mostanit megtartom, végre megejteném azt az amerikai és/vagy kanadai utat, amire már évek óta melegítek, és besegítenék a szüleimnek felújítani a kecójukat.                                                                                                        Az igazán jó az lenne, ha milliárdon felüli összegről lenne szó,mert azzal megkapnám az egyik legnagyobb kincset, amit szerintem egy ember megkaphat az életben; a szabadidőt. Ennyi pénznek már a kamataiból el lehet éldegélni, tehát onnantól kezdve igazán enyém lenne az életem. :) Persze kizárt, hogy hosszútávon tétlenül a sejhajomon tudnék ülni, úgyhogy ha tényleg durván sok zsém lenne, akkor az egyedüli értelmes dolgot cselekedném, amit az ember tehet, ha túl sok pénze van, mégpedig olyanoknak adnék belőle, akiknek önhibájukon kívül nincs... vagyis jótékonykodnék. Éntőlem tuti nem hallaná senki, hogy 'ennyi pénzzel nem is tudok mit kezdeni', mert ha az ember veszi a fáradtságot, hogy csak kicsit körülnézzen, észre fogja venni, mekkora nagy a szükség... Azokkal kezdeném, akik a legvédtelenebbek, vagyis az állatokkal. Állatmenhely láncot tartanék fent és megpróbálnék javítani azokon a balkáni állapotokon, amik Magyarországon, főleg egyes vidéki régiókban jelenleg az állattartás területén vannak. Indítanék például egy országos ivartalanítási kampányt, hogy az emberek felismerjék, ez az egyszerű beavatkozás, amit az állat életében egyetlen egyszer kell végrehajtani, sokkal humánusabb alternatíva, mint rendszeresen elpusztítani vagy az utcára kihajítani a nemkívánt szaporulatot. Nyugat-Európában ez be is jött, Németországban a több, mint két év alatt egyetlen kóbor állatot nem láttam! ... És akkor még nem  beszéltünk a gyerekekről, akiket elméletben jópár törvény véd, mégis nagy számban éheznek itt, határainkon belül is. Van olyan ovi valahol vidéken, ahol mikor rántott húst kaptak a gyerekek ebédre, többen nem akarták megenni, mert előtte még soha életükben nem láttak olyat... :( És lehetne sorolni tovább a végtelenségig.                                                                                           

2, Rossz szokás? Asszem ezt már írtam; lassú vagyok, rossz az időbeosztásom. Ja, és azt hiszem, néha hajlamos vagyok a kicsinyeskedésre is.

3, Koffein? Gyakorlatilag nincs szerepe az életemben. Nem kávézok, soha nem is kávéztam; ha eszembe jut, havonta egyszer megiszok egy teát és ennyi. Kólát vendégségben vagy szórakozóhelyen fogyasztok, de otthonra nem szoktam venni.

4, Színem? Attól függ, milyen kontextusban. Gyerekkoromban egyértelműen a piros volt, de ahogy felnőttem, leszoktam a túl élénk színekről. Mostanában kedvenceim közé a rózsaszín és a zöld tartozik.

5, Mi van most rajtam? Sötét farmer övvel, bő fekete póló. Melltartó is van rajtam, de nem tudom miért, itthon sokkal kényelmesebb lenne anélkül.

6, Háziállat? Itt Pesten sajna nincs. :( Ha macskázni vagy kutyázni szeretnék, akkor hazautazom a szüleimhez. Viszont tervezek ittenre is valamilyen rágcsálót, épp azon filózom, mit is válasszak. 

7, Tíz év múlva hol látom magam? Ezt a kérdést nem értem egész pontosan. Hol szeretnék lenni, vagy hol leszek valójában? Nem biztos, hogy ugyanaz! Igazándiból nem szeretnék semmi extrát, csak mint bárki más. A saját családommal éldegélni egészségben. Érezni a folyamatos fejlődést az életemben, hogy elégedett lehessek.

1 komment

Címkék: agymenés

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskofa.blog.hu/api/trackback/id/tr931932612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nojos 2010.04.19. 23:52:33

Nagyon tetszik az első kérdésre adott válaszod! Ezzel pedig teljesen egyetértek: "Az igazán jó az lenne, ha milliárdon felüli összegről lenne szó,mert azzal megkapnám az egyik legnagyobb kincset, amit szerintem egy ember megkaphat az életben; a szabadidőt."
süti beállítások módosítása